Eigenschappen van het document  Druk deze pagina af
Eigenschappen van het documentX
Titel:“Estate 2016”: een groot succes!!
Publicatiedatum:Oktober 10, 2014
Hits:55883
Categorie:Andere inhoud
Taal:Nederlands
Ook beschikbaar in de volgende talen:Engels, Frans, Italiaans

“Estate 2016”: een groot succes!!

 

Voor Philippe Herreweghe kwam een droom tot vervulling : in zijn geliefde Toscane, tussen Sienna en Pienza, vrienden verzamelen rond muziek en genieten van de ontmoetingen in een conviviale sfeer. Dit alles werd mogelijk gemaakt dankzij de jarenlange inzet van mecenassen als Carol van Wonterghem, Andre Querton en Damien Wigny, en het voorbij jaar ook van de nieuwe voorzitter Paul Dujardin.
Philippe Herreweghe is hen ontzettend dankbaar en zeer erkentelijk voor hun steun aan de Accademia.

 

2016 was een uitzonderlijke editie met vele hoogtepunten met onder meer Reinbert de Leeuw, Vera Beths, de solisten van deFilharmonie, Jan Michiels, Alain Planès, Dietrich Henschel, Thomas Dunford, Edding Quartet en natuurlijk het Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe.

 

Download hier het programmaboekje 2016

 

2017 kondigt zich aan als een speciaal jaar : het jaar waarin artistiek directeur Philippe Herreweghe 70 jaar wordt én het Monteverdi-jaar (Claudio Monteverdi werd 450 jaar geleden geboren) - een feestjaar dus - waarbij de Accademia graag de kers op de verjaardagstaart wil zetten. Het is de ultieme droom van Philippe Herreweghe in Italië de Mariavespers van Claudia Monteverdi te kunnen uitvoeren en die droom wil de Accademia mee waarmaken.

 

Daarom zal de Accademia delle Crete Senesi 2017 er anders uitzien dan de voorbije 15 edities: het Collegium Vocale Gent wordt de motor van de Festivalweek en plaatst twee grootmeesters in de schijnwerpers.
Met Philippe Herreweghe brengen ze de Mariavespers van Monteverdi, maar uitzonderlijk wat later dan gewoonlijk : van zondag 6 tot vrijdag 11 augustus 2017.

Een week lang muziek rond Claudio Monteverdi.

Een week lang de kers op de verjaardagstaart van Philippe Herreweghe.

 

Graag tot dan!